Nieuws

16 december 2015
TWEEDE TREK-IN BIJ JACHTHAVEN MARNEMOENDE

Ook jachthaven Marnemoende, die na het eerste prototype de eerste Trek-in heeft aangeschaft, heeft een tweede Trek-in geplaatst op haar terrein. De Trek-in is vlak voor Kerst geplaatst, zodat deze tijdens de feestdagen al verhuurd kan worden. 

8 januari 2015
TWEEDE TREK-IN BIJ CAMPING VREEHORST

Bij camping Vreehorst in Winterswijk is een tweede Trek-in geplaatst. 

De Vreehorst ligt in Nationaal Landschap Winterswijk en op een steenworp afstand van natuurgebied De Bekendelle. Het is heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving van de camping, die het hele jaar door geopend is. 

23 december 2014

DUURZAME VERWARMING EN VENTILATIE TREK-IN JUNIOR DUIVENTOREN

Bij de Trek-in Junior op camping De Duiventoren in Dorst is de eerste duurzame luchtcollector geplaatst. Deze zorgt behalve voor warmte ook voor een goede ventilatie van de Trek-in. Ook wanneer de Trek-in niet bezet is blijft de luchtcollector zijn werk doen; het huisje blijft door zonne-energie verwarmd. 

Klik hier voor een artikel hierover op Pretwerk. 

3 november 2014
NATUURKAMPEERTERREIN VOSCHEHEUGTE PLAATST DERDE TREK-IN
Natuurkampeerterrein Voscheheugte was de enige locatie waar een Trek-in en een Trek-in Junior geplaatst was. De Trek-ins waren zo populair op het natuurkampeerterrein, dat op maandag 3 november de derde Trek-in geplaatst is. Met prachtig uitzicht over de Drentse natuur, en geweldige lichtval op hutten en omgeving. Het uitzicht op de ondergaande zon is spectaculair.

13 juni 2014
VRIJETIJDSPARK BEERZE BULTEN UITGEBREID MET TWEE TREK-INS

Het meest bekroonde vrijetijdspark van Nederland, de Beerze Bulten in Beerze, heeft twee Trek-ins geplaatst. De Beerze Bulten is de afgelopen jaren bekroond met prijzen als 'Zoover top 20 Best beoordeelde vakantieparken van Nederland', 'Gaafste dagje uit in regio Zwolle', 'ADAC best camping' en 'Beste camping door ANWB en Superplatz'.

 

De Trek-in biedt gasten van de Beerze Bulten de mogelijkheid om luxe te kamperen in deze unieke en duurzame accommodatie op een van de beste campings van Nederland.

27 mei 2014

TWEE TREK-INS GEPLAATST BIJ NATUURCAMPING DE LEMELER ESCH

Net voor het Hemelvaartsweekend zijn twee Trek-ins geplaatst bij Natuurcamping de Lemeler Esch in Lemele.


De Trek-in is te reserveren per nacht en beschikbaar in juli en augustus.  Buiten deze maanden wordt de Trek-in alleen aangeboden via Vechtdalhoppen. Deze website komt binnenkort online. Liefhebbers van wandelen en fietsen kunnen hier zelf een route uitzetten, overnachtingen boeken op verschillende locaties en op ontdekkingstocht gaan in het Vechtdal.

17 april 2014
TREK-IN JUNIOR GEPLAATST BIJ NATUURKAMPEERTERREIN DE DUIVENTOREN
Vlak voor de Paasdagen is op Natuurkampeerterrein De Duiventoren een Trek-in Junior geplaatst. Het is de eerste Trek-in Junior waarbij de grote openslaande deuren van glas zijn, waardoor je van alle vier de zijden van het uitzicht kan genieten.

 

Natuurkampeerterrein De Duiventoren ligt in het buurtschap Steenoven, tussen Oosterhout (bij Breda) en de dorpen Dorst, Rijen en Dongen in Noord-Brabant. Het terrein ligt tussen weilanden en akkers, maar vooral ook tussen de bossen.
De Duiventoren is een kleinschalig, kindvriendelijk natuurkampeerterrein. Behalve diverse fietsroutes loopt een nieuwe langeafstandwandeling “het Hertogenpad” op enkele honderden meters langs het kampeerterrein.

28 maart 2014

TREK-IN EN TREK-IN JUNIOR OP NATUURKAMPEERTERREIN VOSCHEHEUGTE

Vanaf 1 april 2014 is natuurkampeerterrein Voscheheugte, na een grondige renovatie, weer geopend. Helemaal aan het einde van het terrein zijn een Trek-in en een Trek-in Junior geplaatst, die als twee solitaire kunstwerken midden in het landschap staan. Met prachtig uitzicht over de Drentse natuur. Ook voor mensen die in de natuur willen mediteren zeer geschikt.

13 maart 2014

TWEEDE TREK-IN OP NATUURKAMPEERTERREIN IT DREAMLÂN

De eerste Trek-in was een groot succes voor natuurkampeerterrein It Dreamlân in Kollumerpomp (Friesland). Daarom staat er vanaf dit voorjaar een tweede Trek-in op hun terrein.

It Dreamlân is een knus ingericht Natuurkampeerterrein met prachtige weidse uitzichten over het Friese platteland. Zeer geschikt voor gezinnen, fietsers en wandelaars.

17 januari 2014

TREK-IN IT DREAMLÂN IN TOP 10 ORIGINEELSTE OVERNACHTINGSMOGELIJKHEDEN 2013

 

Supertrips.nl heeft over het afgelopen jaar een selectie gemaakt van van de top 10 meest unieke en bijzondere overnachtingsmogelijkheden. De top 10 is samengesteld aan de hand van bezoekersinformatie, gedeelde social media berichten en het aantal reserveringsaanvragen.

 

Het afgelopen jaar is een jaar geweest waarin de consument (nog) méér op zoek is gegaan naar unieke en originele ervaringen. Dit zien we terug in de toename in de vraag naar Glamping (glamorous camping, kamperen met de luxe van thuis) locaties en naar andere overnachtingsvormen in plaats van het standaard aanbod van bungalows en hotels. De accommodatiehouders worden hierdoor creatiever en dit zien we ook het afgelopen jaar terug in een toename van nieuwe, originele en bijzondere overnachtingsmogelijkheden.

 
De Trek-in op camping it Dreamlân is één van de tien unieke overnachtingsmogelijkheden die door supertrips.nl geselecteerd zijn.

24 december 2013

TREK-IN OP ZORGBOERDERIJ DE FLINT IN FOCHTELOO

 

Op zorgboederij De Flint in Fochteloo is het vanaf februari 2014 mogelijk om te overnachten in de Trek-in.

Midden tussen twee prachtige natuurgebieden van in totaal 90 km2 in het kleine plaatsje Fochteloo ligt manege en zorgboerderij De Flint. Vanuit de Trek-in heeft u een prachtig uitzicht over de weilanden en het natuurgebied de Fochteloërveen. Regelmatig zijn hier konijnen, hazen, reeën en kraanvogels te spotten.

Het terrein van De Flint straalt rust en gezelligheid uit. Er zijn verschillende dierenweides met ook kleine knuffeldieren, er is een gezellige kantine en kinderen kunnen skelteren, helpen met het verzorgen van de dieren of zelfs hun eerste paardrijles nemen. Het terrein is omzoomd met boswallen en ligt direct aan een knooppunt-fietsroute.

9 december 2013

TREK-IN OP CAMPING VREEHORST IN WINTERSWIJK

 

Vanaf eind 2013 kunt u ook op camping Vreehorst in Winterswijk overnachten in een Trek-in.

 

Deze moderne en luxe camping is gelegen in het ‘Nationaal Landschap Winterswijk’ op slechts 300 meter van een prachtig natuurgebied. De camping biedt veel voorzieningen en is met een recreatieprogramma, zwembaden, sportveld en springkussen bijzonder geschikt voor kinderen.

9 april 2013
NIEUWE TREK-IN JUNIOR

 

De Trek-in krijgt een zusje, de Trek-in Junior! Deze kleinere en eenvoudige variant is gebouwd vanuit dezelfde duurzaamheidgedachte als de eerste duurzame Trekkershut, met een vergelijkbaar innovatief design. Ook de natuurbeleving vanuit de hut wordt weer gecreëerd door grote glazen wanden. De Trek-in Junior is voor het eerst te bewonderen tijdens de ANWB Kampeerdagen aan de Ouderkerkerplas op zaterdag 20 en zondag 21 april tussen 10.00 en 17.00 uur.

 

De Trek-in Junior heeft een tweepersoons hoogslaper en een zithoek die omgevormd kan worden tot tweepersoons slaapbank. Daarnaast is ze uitgerust met een keukenblok en toilet. Bouwer 2Life-Art heeft niet alleen dezelfde FSC-gecertificeerde (sloop)materialen gebruikt als bij de Trek-in, maar voorziet de Junior variant ook weer van duurzaam isolatiemateriaal, verwarming, energiezuinige koelkast en LED-verlichting.

 

Met deze nieuwe Trekkershutten variant willen we het netwerk van Trekkershutten verduurzamen en versterken door de vakantieganger een ruimere keus te bieden. Wij hopen dat de Trek-in Junior binnenkort op diverse Natuurkampeerterreinen, jachthavens en andere mooie locaties te boeken is.

8 maart 2013
TREK-IN VANAF PASEN OOK TE BOEKEN OP "IT DREAMLAN"

 

Vanaf 30 maart 2013 kunt u ook op Natuurkampeerterrein It Dreamlân in Kollumerpomp (Friesland) overnachten in de Trek-in. It Dreamlân is een knus ingericht Natuurkampeerterrein met prachtige weidse uitzichten over het Friese platteland. Zeer geschikt voor gezinnen, fietsers en wandelaars. U kunt de Trek-in nu al boeken. Neem hiervoor contact met met Minke Schouten van It Dreamlân.

18 december 2012

JACHTHAVEN MARNEMOENDE KIEST OOK VOOR DE TREK-IN

 

Jachthaven Marnemoende in IJsselstein (U) is de nieuwste trotse eigenaar van de Trek-in! Deze moderne, complete jachthaven met kampeervlotten, tentenveld, camperplaatsen en restaurant wordt vanaf april uitgebreid met een Trek-in. Met de Blauwe Vlag, een internationale milieuonderscheiding, sluit Marnemoende prachtig aan bij de duurzame gedachte van de Trek-in. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat de duurzame Trekkershut op dit energieke bedrijf komt te staan.

13 november 2012

GENOMINEERD!

 

Bedankt aan allen die gestemd hebben: we zijn genomineerd! We zijn uiteindelijk bij de beste vier nominaties terechtgekomen, in de running voor de Pleisureworld Award 2012. Deze award wordt uitgereikt aan het meest innovatieve product van 2012 in de recreatieve sector. Het juryrapport luidt: “Dit product hoort thuis in het rijtje met echte noviteiten in de recreatiesector. Het is een goed doordacht duurzaam concept dat gezien kan worden als de glamping-variant onder de trekkershutten.” Op 26 november a.s. wordt de winnaar bekendgemaakt!

21 oktober 2012

PRESENTATIE TREK-IN GROOT SUCCES

 

Gisteren vond op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven, tijdens de Dutch Design Week, de feestelijke presentatie van de Trek-in plaats. Er was een grote opkomst, veel gepaste trots van alle partijen en een professionele presentatie van het bouwproces. En natuurlijk de Trek-in zelf! Na de officiële opening door de directeur van de RECRON, Joep Thönissen, kon iedereen de Trek-in van binnen bekijken. Ondernemers, ontwerpers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom de Trek-in te komen bezichtigen t/m 28 oktober op de campus van de TU/e. De Trek-in is elke dag geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

23 augustus 2012

PROTOTYPE WORDT GEPLAATST

 

Het prototype wordt op het moment van schrijven geplaatst op Natuurkampeerterrein Landgoed de Barendonk in Beers (NB). Hier zal de Trek-in worden getest, om op de Dutch Design Week (20-28 oktober 2012) definitief gepresenteerd te worden.

24 juli 2012

PRESENTATIE TREK-IN OP DUTCH DESIGN WEEK

 

Op zaterdag 20 oktober zal de Trek-in gepresenteerd worden op de Dutch Design Week in Eindhoven. Joep Thönissen, directeur van de RECRON, zal hierbij de duurzame trekkershut officieel openen.

 

De presentatie is speciaal voor genodigden, maar de Trek-in is gedurende de hele Dutch Design Week (van 20 t/m 28 oktober) te bezichtigen op de campus van de TU/e. In het gebouw van de faculteit Bouwkunde (Vertigo) komt een doorlopende expositie over het ontwerp en het bouwproces van de Trek-in. De Trek-in op het buitenterrein zal overdag bemand zijn van 11.00 tot 16.00 uur.

 

Een mooie reden om de Dutch Design Week in Eindhoven te bezoeken!

10 juli 2012

PROTOTYPE BIJNA GEREED

  

In de laatste week voor de bouwvak begint het einde van de bouw van het prototype van de Trek-in in zicht te komen. Alle muren van de Trek-in staan, de waterwerende folie is aangebracht en bijna de gehele buitenkant is afgetimmerd. Ook is er druk geverfd om de Trek-in nog mooier te maken en het hout binnen en buiten te beschermen. Deze week gaat er nog veel gebeuren: de installaties zullen worden aangebracht, de vloer wordt gelegd, de binnenkant wordt betimmerd en de bedden en bank worden gemaakt.

 

De weken na de bouwvak worden gebruikt om de Trek-in helemaal af te bouwen en de laatste puntjes op de i te zetten, zodat in augustus het prototype uitgetest kan gaan worden op Natuurkampeerterrein Landgoed de Barendonk in Beers (NB). In september en oktober zal de hut verder worden aangepast aan de hand van wat uit de testperiode naar voren is gekomen. De definitieve versie van de Trek-in wordt vervolgens tijdens de Dutch Design Week (20-28 oktober 2012) in Eindhoven gepresenteerd.

29 mei 2012
BOUW PROTOTYPE BEGONNEN

 

Twee weken geleden is 2Life-Art begonnen met de bouw van de allereerste Trek-in. Naar verwachting zal dit prototype gepresenteerd worden op de Dutch Design Week in Eindhoven.

19 april 2012

NIEUWE BOUWER GEVONDEN: 2LIFE-ART

 

Ondanks de grote inspanningen van de vorige bouwer, is het helaas toch niet gelukt om een goede prijs/kwaliteit-afspraak te maken. Nadat we afscheid hebben moeten nemen, zijn we hard op zoek gegaan naar een nieuwe bouwer. Die hebben we inmiddels gevonden in 2Life-Art van sloopbedrijf A van Liempd. 2Life-Art produceert meubels, sprookjesachtige huisjes en bedrijfsinrichtingen volgens het cradle-to-cradle principe. Al het materiaal is afkomstig uit de sloopprojecten van A. van Liempd en worden hergebruikt in fantastische ontwerpen. Ook de Trek-in gaat volgens dit principe gebouwd worden. Deze volledige ommekeer in materiaalgebruik heeft zowel bij de SNK als bij de ontwerpers voor nieuw enthousiasme gezorgd.

14 december 2011
PRIJS!

 

Het ontwerp van de duurzame Trekkershut, de Trek-in, heeft de gedeelde EERSTE PRIJS gewonnen in de WoodChallenge wedstrijd 2011. De vakjury onder voorzitterschap van Arnold Koomen, algemeen directeur van Koninklijke Jongeneel zei het zo: “Durf en visie, consistentie in ontwerp en uitvoering en het maximaal tot uitdrukking brengen van de mogelijkheden van hout, maakt jullie tot de winnaars van WoodChallenge 2011.”

 

De Trek-in van Xaviera Burón Klose, Tim van der Grinten, Kristel Hermans, Paul Kemme, Wendy van Kessel en Luuk de Kluiver (Technische Universiteit Eindhoven) is een moderne, energiezuinige houtsysteembouw trekkershut voor de luxe kampeerder.

 

“Het ontwerp, is spannend en speelt in op de toenemende behoefte aan luxueuze kampeermogelijkheden. Het wijkt door een steeds veranderend lijnenspel af van het beeld dat houtsysteembouw rechthoekig en saai moet zijn. Er zijn mooie doorkijkjes en kleine ruimtes gecreëerd die het geheel nog spannender maken. Het ontwerp is verder zeer gedetailleerd uitgewerkt. Er is niet alleen gekeken naar het duurzaam toepassen van hout in de breedste zin, maar ook naar ander duurzaam materiaalgebruik.” Aldus het juryrapport. Het winnen van de prijs is een groot compliment voor de studenten van de TUe die met veel plezier veel tijd en energie aan het ontwerp hebben besteed. Van harte gefeliciteerd!

Klik hier voor informatie voor recreanten